Over yoga

Hatha yoga is een toegankelijke vorm van yoga die geschikt is voor mensen van alle leeftijden. De oefeningen variëren van subtiel tot intensief en kun je aanpassen aan je eigen mogelijkheden.  Ook ademoefeningen, meditatie en ontspanning maken deel uit van de les.

Sense of Yoga pose 3

Saswitha

Bij Sense of Yoga volg je hatha yoga in de Saswitha stijl. Saswitha Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor deze yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om die eenheid in jezelf te ervaren.

Dynamisch en statisch

Een les bevat staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-houdingen voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Kracht en ontspanning

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het evenwicht tussen kracht en ontspanning. Daarnaast maken ademoefeningen, meditatie en ontspanning deel uit van de les. Zo ontstaat een complete ervaring.

In aandacht thee drinken na de les

Langzaam verdwijnt het gewoel in mijn hoofd. Claartjes rustbrengende stem leidt mijn aandacht naar binnen, waar mijn adem de pijnlijke plekken aanraakt en verzacht. Ik buig, ik strek, ik ontspan en geef me over aan de heling.

Karel

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op voor meer informatie of een proefles.